Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kézápolás

A kéz leginkább megdolgoztatott testrészünk, mégis legmostohábban kezeljük. Különféle hatásoknak, körülményeknek van kitéve:   időjárási hatások,  hőmérsékleti hatások,  sérüléseknek, és az ezekből adódó gyulladások veszélyeinek. Ennek ellenére nem ápoljuk kellően a kezünket és emiatt kiszárad, kirepedezik. Mindennapi higiéniás okokból a kéznek tisztának, baktériummentesnek kell lennie.
A víz és a szappan állandó használata is megrongálja a bőr FELHÁMJÁT, erőteljes hámlást, valamint a bőr kirepedését okozhatja. Kézbőrünk eldurvul,  körmeink töredeznek. Vannak bőrtípusok, amelyek hajlamosabbak a kiszáradásra, kirepedezésre. A problémát még súlyosbítja az időjárás (főleg a hideg és az elégtelen szárítás ).
Kezelése: bőrápoló, bőrpuhító krémek; A , E , F vitaminos krémek; kollagénes krém; körömvirág krém (hámképző); paraffinos kézápolás.
Száraz, repedezett bőrön ne használjunk illatos kézkrémet, mert az illatszer további gyulladást okozhat!
Paraffin kezelés: kőolajszármazék, mely nem szívódik a bőrbe, viszont olyan zárt réteget alkot a bőr felszínén, mely hatására a kézbőrbe masszírozott hatóanyagos krém a bőr mélyebb rétegeibe szívódik fel. Így hatékonyabban fejti ki hatását.
1. Eltávolítjuk a vendég kezéről az ékszereket, majd  fertőtlenítjük. 
2. Leradírozzuk a kéz bőrét  a hatóanyag jobb beszívódása érdekében.
3. Kézápoló krémet finoman a bőrbe masszírozunk.
4. A vendég kezét 3-4-szer belemerítjük az előzetesen felmelegített paraffinba.
5. A kezeket a műanyag védőtasakba helyezzük, majd a frottírkesztyűt ráhúzzuk, amellyel fokozzuk a hatóanyagok bőrbe szívódását.
6. 10 perc után eltávolítjuk a paraffint a csuklótól lefelé, a műanyag védőtasakkal együtt.
7. A kezelés befejezésekor a vendég kezét bemasszírozzuk a hidratáló kézkrémmel.

Manikűrözés
A manikűr a manus latin szóból  (jelentése: kéz) ered. Mai formájában francia eredetű szó, a kéz és az alkar ápolását jelenti. A manikűrt mindig a kevésbé igénybe vett kézen kezdjük (így jobb kezes vendégeknél mindig bal kézen, bal kezes vendégeknél mindig jobb kézen), mert így az áztatásnál a jobban igénybe vett kéznek több ideje van felpuhulni. A manikűrt célszerű az ötödik (kis) ujjon kezdeni.
Fajtái:
Orosz száraz gépi manikűr/ Naked Manicure: nem áztatjuk a kezet, hanem erre a célra kifejlesztett mini frézerekkel gépi manikűrt alkalmazunk
Hagyományos vagy klasszikus: áztatással puhítunk. A bőrredő széleit bőrvágó ollóval eltávolítjuk.
Francia manikűr: ennél az eljárásnál nem használjuk a bőrvágó ollót, bőroldóval távolítjuk el a körömbőrt (cuticula). Polírozzuk, férfiaknál matt körömlakkot használunk.
Japán manikűr: egy teljesen természetes, méhviasz alapú ápolás, mely egykor a japán arisztokrácia privilégiuma volt. A köröm enyhe bolyhozása után báránybőr bufferral a méhviasz-krémet bedolgozzuk a köröm rostjaiba. Ezt követően egy másik bufferral és a speciális porral (talkum) a hatóanyagot a körömbe zárjuk és a körmöt felpolírozzuk. Az így ápolt köröm legalább három hétig briliáns fénnyel ragyog, lekopás és karcmentesen. A Japán Manikűr visszaadja a körmök természet- adta szépségét és fényét, elősegíti az egészséges körömnövekedést. Hatására természetes körmeink briliáns komfortérzetet nyújtanak mindennapi életünkhöz. A méhviasztól erősödik a köröm, a kezeléstől a köröm színe (kezelésenként egyre jobban), a fény,  pedig rendkívül tartós ( nem kopik, mert az anyag a körömlemezbe beépül). A hatóanyagok mindenféle vegyi anyagtól mentesek!

Műköröm
Zselés és akrizselés műkörömépítés, géllakkozás professzionális bőrbarát TRUSCADA termékekkel!
CSAK SAVMENTES TERMÉKEKKEL DOLGOZOM! (TRUSCADA / OPI)
A Truscada egy prémium minőségű alapanyagmárka, mely Európában egyedül rendelkezik GNP minősítéssel, mely szavatolja a hypoallergén, savmentes és bőrbarát termékeket megfizethető áron! Az ISO szabvány garantálja az állandó tökéletes és a biztonságos kozmetikai termékminőséget. (Olvass róla a képek alatt!)
Géllakkozás Hollywoodi OPI márkával! Kényes, töredező, vékony körömlemezre ajánlom ezt a drágább terméket!  Alaplakkja kalciummal és erősítő vitaminokkal dúsított. Bőrbarát: nem tartalmaz DBP-t, Formaldehydet és toluolt! Akkor is tartósan fennmarad a körmön, ha a szervezet súlyos vashiánnyal, pajzsmirigy problémával, vagy más autoimmun betegséggel küzd. Maximális tapadású, mesés pigmentáltságú géllakkok! Exkluzív ProWide™ ecsettel még tökéletesebb a végeredmény. Amerikai csúcsminőség 1981 óta!

ISO 9001: Az ISO 9001 szabvány egy Minőségirányítási Rendszer (MIR), és azon keresztül egy szervezet általános működési modelljét írja le. Olyan általános  követelményeket fogalmaz meg, amelyek teljesítése egy társaság sikeres, azaz gazdaságos, és a vevők elégedettségét elérő működéséhez szükséges. A vevői követelményeknek való megfelelés mind a termékek, mind a szolgáltatások esetén minden vállalkozás számára alapvető elvárás. Az ISO 9001 rendszer keretet biztosít az üzleti folyamatok rendszerszemléletű irányításához annak érdekében, hogy a vevői követelményeket egyre jobban teljesítsük, ügyfeleinket megtartsuk, újakat szerezzünk, és elégedettségüket folyamatosan növeljük. ISO 22716: Az MSZ EN ISO 22716 szabvány rendszer biztosítja a kozmetikai termékek biztonságos előállítását. Ez a szabvány azzal a céllal készült, hogy útmutatást nyújtson a kozmetikai termékekkel kapcsolatos helyes gyártási gyakorlathoz. Kifejezetten a kozmetikai ipar számára készült és figyelembe veszi a terület tevékenység speciális igényeit. A szabvány szervezési és gyakorlati tanácsokat ad a termék minőségét befolyásoló munkaerő gazdálkodási, adminisztratív és műszaki kérdéseivel kapcsolatosan, végigkövetve a termék útját az átvételtől a szállításig. A helyes gyártási gyakorlat tartalmazza a minőségbiztosítási elvek gyakorlati fejlődését az üzemi tevékenységek leírásán keresztül, amelyek alapos tudományos értékelésen és kockázatbecslésen alapulnak. A GMP célja, hogy meghatározza azokat a tevékenységeket, amelyek lehetővé teszik a biztonságos kozmetikai termék előállítását.